Prvi Escape muzej - Kajžnkova hiša

Prvi Escape muzej - Kajžnkova hiša

Turizem Kranjska Gora in Gornjesavski muzej sta v Kajžnkovi hiši v Ratečah odprla prvi escape muzej v Evropi.

Nova pridobitev združuje izobraževanje in zabavo ter ponuja nov način za spoznavanje etnološke dediščine Rateč z okolico.

Odklenite pozabljeno skrivnost Kajžnkove hiše in ohranite rateško izročilo.

 

 

 

Osnovna zgodba je iskanje skritega dnevnika lokalnega kronista Josipa Lavtižarja. Obiskovalci skozi reševanje ugank in razvozlavanje kod spoznavajo bogato zgodovino, tradicijo in dediščino Rateč od rateških rokopisov do najdaljših poletov v Planici.

Igralci ob vstopu v muzej prejmejo knjigo, v kateri so navodila za igro in naloge, ki jih morajo rešiti. Igranje je možno v štirih jezikovnih različicah – slovenski, angleški, nemški in italijanski verziji.

Igra je primerna tako za pare kot družine in različne skupine. Igra poteka skozi etnološko zbirko Kajžnkove hiše in jo na tako na zabaven način približa obiskovalcem.

Escape doživetje je sicer le dopolnitev vsebine Kajžnkove hiše, še vedno bo mogoč klasičen obisk muzejske zbirke.

 

 

Več informacij in možnost rezervacije pa tukaj.

 

Naj se zabava začne!

 

 

 

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.