Planica - 25.3.2021

Danes je bil v Planici pester dan.

Na prvi tekmi finala svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici je zmago iz leta 2019 ponovil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je skočil kar 244.5 metrov. Točke je osvojilo tudi vseh 10 Slovencev. Med njimi se je s petim mestom najbolj izkazal Bor Pavlovčič (228.5 metrov).

Žal je v poskusni seriji hudo padel Norvežan Daniel Andre Tande, ki je po odskoku izgubil oblast nad smučmi in padel na glavo ter se nato valil po letalnici vse do dna. Nezavestnega so ga takoj oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Po trenutnih podatkih naj bi bilo njegovo stanje stabilno. Želimo mu čim prejšnje okrevanje.

 

 

Jutri popoldne bo v Planici na sporedu še ena posamična tekma svetovnega pokala z začetkom ob 15. uri, pred tem bodo na sporedu še kvalifikacije.

 

Več informacij: https://www.planica.si/sl/arhiv-novic

Uradni rezultati: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=JP&raceid=5882

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.