Planica - 28.3.2021

Včeraj odpovedana ekipna tekma je danes najbolj ustrezala Nemcem, ki so se povzpeli na prvo mesto, sledili so jim Japonci in Avstrijci. Slovenci so na koncu zasedli nehvaležno četrto mesto.

 

Sledila je še finalna, posamična tekma te sezone, kjer je blestel Nemec Karl Geiger (232,5 m). Drugo mesto je zasedel Japonec Ryoyu Kobayashi, ki se mu je ponesrečil drugi skok (217 m), tretji pa se je na stopničke povzpel Nemec Markus Eisenbichler (230 m). Žal smo tudi tokrat Slovenci ostali brez medalje, saj je najboljši Slovenec Domen Prevc osvojil četrto mesto.

 

Na podelitvi odličij za skupne seštevke celotne sezone so slavili: Norvežan Halvor Egner Granerud (1.mesto), Nemec Markus Eisenbichler (2.mesto) in Poljak Kamil Stoch (3.mesto)

Vsem skakalcem iskrene čestitke!

Več informacij o današnjih dveh tekmovanjih: https://www.planica.si/sl/novica/2021-03-28-nemcija-zmagovalka-ekipne-tekme-v-planici    in    https://www.planica.si/sl/novica/2021-03-28-geiger-veliki-zmagovalec-finalnega-dne-boru-daljava-sezone

 

Uradni rezultati ekipne tekme: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=JP&raceid=5822

Uradni rezultati posamične tekme: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=JP&raceid=5823

Uradni rezultati seštevka sezone: https://www.fis-ski.com/DB/general/cup-standings.html?sectorcode=JP&gendercode=M&cupcode=WC

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.