Planica - 26.3.2021

Današnja tekma v Planici je zaradi premočnega vetra minila brez kvalifikacij, odločala je ena serija, ki jo je dobil Karel Geiger z 232 metri. Na drugo mesto se je povzpel včerajšnji zmagovalec Ryoyu Kobayashi (231 m), Bor Pavlovčič je bil tretji (227,5 m), Domen Prevc četrti (223,5 m).

Tudi ostali naši orli so dosegli lep uspeh. Poleg Pavlovčiča in Domna Prevca so se izkazali tudi Peter Prevc z 11. mestom, Žiga Jelar z 12. in Anže Semenič z 19.mestom. Do točk so prišli še Lovro Kos (21.), Cene Prevc z osebnim rekordom 232,5 m (22. mesto) in Anže Lanišek (26.). Čestitke vsem!!!

Zadnje informacije glede včeraj hudo poškodovanega Norvežana Daniela Andreja Tandeja so spodbudne. Tande ima zlomljeno ključnico in rebra, predrta pljuča, nima pa poškodovane glave in hrbtenice. 24 ur ga bodo obdržali v umetni komi. 

 

Jutri se bo ob 10. uri začela ekipna tekma, zadnje dejanje sezone pa bo v nedeljo s posamično tekmo na letalnici bratov Gorišek.

 

Več informacij:  https://www.planica.si/sl/novica/2021-03-26-druga-tekma-geigerju-pavlovcic-do-stopnick-na-domacem-pragu

Uradni rezultati današnje tekme: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=JP&raceid=5821

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.