OLIMPIJSKI FESTIVAL

 

 

 

Olimpijski ogenj bo v petek zagorel tudi v Kranjski Gori

 

 

V petek, 4. februarja, ob 18. uri se olimpijske igre začenjajo tudi v Kranjski Gori.

Pridite in začutite olimpijski utrip.

 

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora, Smučarsko zvezo Slovenije in nacionalnim radiem Val 202, pripravlja Olimpijski festival Peking 2022. Ves čas olimpijskih iger, od 4. do 20. februarja, bo v Kranjski Gori pester olimpijski program: predstavitev različnih športnih panog na snegu in ledu, športno-rekreativna tekmovanja (veleslalom, smučarski skoki na priložnostni skakalnici, curling, biatlon, animacija teka na smučeh, golf in odbojka na snegu, hokej na snegu in ledu, ...) ter zanimiv športno-animacijski program. Na velikem zaslonu ob vznožju smučarske proge Mojca 2 bo organiziran ogled neposrednega prenosa olimpijskih tekem iz Pekinga. V večernem programu bodo Slovensko olimpijsko vasico, kot je ob tej priložnosti poimenovana Alpska vasica - center Kranjske Gore, obiskali številni športni gostje, olimpijci. Olimpijski kviz bo priložnost za osvojitev praktičnih nagrad.

 

 
 

Olimpijski ogenj bo prižgala bronasta Vesna Fabjan,

nosilka slovenske zastave na ZOI Pjongčang 2018

 

 

Vesna Fabjan je pred štirimi leti na otvoritvi XXIII. zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu nosila slovensko zastavo. Tokrat bomo v njeni družbi dvignili olimpijsko zastavo in prižgali olimpijski ogenj. Na svečani otvoritvi olimpijskega dogajanja v Kranjski Gori se nam bodo pridružili tudi župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat, olimpionik Miroslav Cerar, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ Janez Sodržnik. Za dobro vzdujše bo skrbel DJ Dey s kitaristom, pogovarjali se bomo z oblikovalcem olimpijske kolekcije Sandijem Murovcem in podelili praktične nagrede.

 

Vabljeni v Slovensko olimpijsko vasico v petek, 4. februarja ob 18. uri.

 

 
 
 
 

 

 
 

 

Slovenska olimpijska vasica prizorišče sprejemov olimpijskih junakov iz Pekinga

 

V Kranjski Gori bomo lahko pozdravili tudi naše športnike junake ob prihodu iz Pekinga. Poleg spremljanja rezultatov iz Pekinga pa bodo večeri namenjeni tudi olimpijskim spominom. Ob vikendih bodo Slovensko olimpijsko vasico v centru Kranjske Gore obiskali znani slovenski športniki - olimpijci. Poleg Vesne Fabjan bodo svoje olimpijske izkušnje delili tudi: Robert Kranjec, Anja Tepeš, Eva Logar Bastardi, Dejan Košir, Matjaž Debelak, Bojan Križaj, Andrej Miklavc in drugi. Olimpijski kviz, nagradne igre in predstave za otroke pa bodo dodatno popestrile slovensko olimpijsko dogajanje.

 
 

Olimpijski festival Peking 2022 v šestih krajih po Sloveniji

 

Slovenski olimpijci bodo v Pekingu nastopali pred praznimi tribunami. A slovenski navijači bomo kljub temu z njimi – s pozitivno energijo in navijaškim vzdušjem, s katerim bomo ves čas trajanja olimpijskih iger povezovali Slovenijo in glasno spodbujali naše najboljše športnike. Verjamemo, da bodo tudi letošnje, XXIV. zimske olimpijske igre v Pekingu, za Slovenijo uspešne. 

 

Olimpijski festival Peking 2022 bo ponujal ogled neposrednega prenosa na prostem preko velikih zaslonov in radijskih sprejemnikov. Hkrati pa se bodo obiskovalci lahko preiskusili v različnih športnih. Organizatorji za udeležence pripravljajo tudi medalje in praktične nagrade.

 

Lokacije in termini olimpijskega programa:

5. - 20. februar: Kranjska Gora, smučišče in drsališče

9. februar: Nova gorica, pred Supernovo Mercator

9. - 10. februar Kope, smučišče

11. - 13. februar Velenje, Vista – park z razgledom

14. - 15. februar Celje, Krekov trg

16. - 17. februar Brežice, plato pred Športno dvorano Brežice

 

Program dogajanja na posamezni lokaciji je na voljo na spletni strani festival2022.olympic.si/.

 
 
 

 

 
 

 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.