Ognjeni spektakel v Podkorenu 2022

Ognjeni spektakel v Podkorenu 2022

25.11.2022 bo ob 18h v Podkorenu pod lipo ponovno organiziran poseben dveurni ognjeni spektakel - srečanje parkeljnov treh dežel.

Priljubljena prireditev postaja tradicionalno srečanje takih in drugačnih vragov, zlodejev, parkeljnov in peklenščkov, ki znajo po žilah pognati kri s svojo prikaznijo, glasnostjo in rogoviljenjem.

Letos jih pričakujejo že okoli 500. 

Ste bili dovolj pridni, da se jih nimate kaj bati? Pridite in preverite :)

 

 

   

  

Tradicija parkeljnov, ki hodijo od hiše do hiše in strašijo otroke, izvira še iz poganskih časov, ko so ti zli duhovi postali spremljevalci in pomočniki sv. Miklavža. Svetnik je v skladu s krščanskimi vrednotami obdaroval pridne otroke, parkeljni pa so strašili poredne.

 

Po spektaklu ste vabljeni v dvorano Vitranc v Kranjski Gori, kjer se bo od 21h dalje nadaljevala zabava s skupinama Raubarji in Petkova pumpa.

Vstopnina je 7€ po osebi.

 

VABLJENI!

 

Utrinek iz leta 2019 >>> TUKAJ <<<

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.