FIS SVETOVNO PRVENSTVO V NORDIJSKEM SMUČANJU 2023

FIS SVETOVNO PRVENSTVO V NORDIJSKEM SMUČANJU 2023

Dolina pod Poncami bo med 22.2. in 5.3. 2023 gostila največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije, 43. FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.

 

 

Planico in Kranjsko Goro, naj bi v času svetovnega prvenstva obiskalo okoli 250.000 ljudi.

V Planici se bo 2500 športnikov in spremljevalcev iz več kot 60 držav potegovalo za 24 kompletov odličij.

Bogat spremljevalni program bo v Areni zabave, prizorišču med tekaškim in skakalnim stadionom, potekal vzporedno s tekmovalnim. Tu si boste lahko oddahnili od napetih tekmovanj in se sprostili ob številnih glasbenih nastopih.

V dvanajstih dneh bodo obiskovalci lahko v Kranjski Gori uživali v zabavnem programu in videli najboljše športnice in športnike sveta, ki bodo v večernih urah prejeli odličja na šestih podelitvah.

Vsakodnevno dogajanje bo potekalo vzdolž t.i. Nordijske milje, ki bo vsakemu navijaču zagotovo za vedno ostala v spominu.

 

Ker bo dostop do doline pod Poncami zaprt za promet, bodo organizatorji poskrbeli za shuttle prevoze.

 

 

 

 

Več informacij od dogodku, programu, nakupu vstopnic ipd. najdete TUKAJ in TUKAJ.

Lokacija - Kontaktirajte nas

Zgornjesavska dolina (tudi Dolina ali Gornjesavska dolina), ena najlepših alpskih dolin, leži na skrajnem severozahodu Slovenije, tik ob tromeji z Avstrijo in Italijo. Tu še vedno živijo pravljice, katerih sledi najdete na vsakem koraku.

+386 (0)4 588 15 20

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.
Več o politiki varstva osebnih podatkov.